Tagasiside


Lehekülje täiuslikumaks vaatamiseks uuendage browserit (vähemalt IE 9) või valige teine lehitseja!
Nädalapilt
Küsitlus


Sport
Menüü koostamine ja kalkulatsioon toitlustusettevõttes

Aeg: 2017-04-0404.04.2017 - 04.05.2017
Koht:
Korraldaja: Tartu Kutsehariduskeskuse koolitus- ja nõustamiskeskus
Kontaktisik: Marju Hõbejärv-Särg
Telefon: 736 1835
Lingid:
E-post: marju.hobejarv@khk.ee
Pilet: Tasuta
Tasuta!  

Kursuse on tellinud Haridus- ja Teadusministeerium, kursuse toimumist finantseeritakse Euroopa Sotsiaalfondi programmist „Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste avardamine".
Koolituse toimumises ja koolitusaegades võib tulla muudatusi!

Tasuta kursuste sihtgruppideks on:
- erialase hariduseta täiskasvanud
- keskhariduseta täiskasvanud
- aegunud oskustega tööealine elanikkond vanuses 50+.

Kursus on osalejale TASUTA. Osaleda saavad täiskasvanud, kes ei õpi kutseõppeasutuses, rakenduskõrgkoolis või ülikoolis tasemeõppes.

Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, registreerimisjärjekord ning põhjendus (motivatsioonikiri).

Motivatsioonikirja lahtris palume lühidalt kirjeldada oma motivatsiooni kursusel osalemiseks ning õpitu rakendamiseks. Soov osaleda ja motivatsioon peavad olema põhjendatud tööalaste kompetentside arendamise seisukohast. Kirja panna kindlasti ka oma haridusalane taust ning praegune töö- ja ametikoht.
Teiega võetakse hiljemalt 5 päeva enne koolituse algust ühendust ja antakse teada, kas olete õppegruppi arvatud.

Toitlustuses on olulised teadmised hinna kujunemisest, kaonormidest toiduainete töötlemisel, kuluarvestusest ning müügihindade arvutamisest. Omaette oskus on ka roogadele tehnoloogiliste kaartide ja menüüde koostamine. Kõik see on üsna keeruline, nõudes teatud teadmisi ja oskusi. Kasuks tulevad kindlasti ka toitlustusalased alusteadmised ning toitlustuses töötamise kogemused. Kui oled selles vallas päris algaja või vajad põhjalikumaid teadmisi kui sul hetkel on, siis antud koolituselt õpid palju kasulikku ja vajalikku.

Koolitus on sulle kui

- töötad toitlustusettevõtetes või haridusasutustes ja puutud kokku menüüde koostamise, toote omahinna arvutamise ja müügihinna kujundamisega
- oled loomas või äsja avanud oma toitlustusettevõtte ning tahad osata koostada menüüsid lähtuvalt kliendirühmadest ning ettevõtte tüübist
- soovid osata kalkuleerida toiduainete kulu ja toiduportsjoni omahinda ning osata välja arvutada roa toitainete sisaldust ja energeetilist väärtust

Koolitusel tegeleme järgmiste teemadega

- Menüüde liigid ja menüü koostamise põhimõtted ning koostamist mõjutavad tegurid
- Menüü ja toidukaardi mõiste
- Nõuded menüü lahtikirjutamisel
- Menüüde analüüsimine ja näidismenüüde koostamine
- Toiduainete kaalu- ja mahuühikud, nende teisendamine
- Toiduainete kadude ja juurdetuleku arvutamine
- Toiduainete bruto ja neto kaalud, väljatulek ning kaonormide tabeli kasutamine
- Serveerimiskaardid, tehnoloogilised kaardid ja kalkulatsioonikaardid
- Hinnakujunduse alused toitlustusettevõttes
- Toote omahinna arvutamine ja müügihinna kujundamine

Koolituse korraldus ja toimumine

Koolitus toimub teisipäeviti ja neljapäeviti ajavahemikul 04.aprill kuni 04.mai, kell 16.00- 19.00 Tartu Kutsehariduskeskuses, Kopli 1. Enamus koolituse tundidest toimuvad arvutiklassis. Vaata täpsemat tunniplaani all pool.

Koolitaja

Õnnela Muuga on Tartu Kutsehariduskeskuse majutus- ja toitlustusosakonna kutseõpetaja, täiskasvanute koolitaja ning Eesti Peakokkade Ühingu liige. Talle on omistatud meisterkoka kutsekvalifikatsioon. Tallinna Tehnikaülikoolis on õppinud toiduvalmistamise tehnoloogiat ja organiseerimist. Õnnela osaleb kokkadele kutset andva hindamiskomisjonide töös. Ta on töötanud peakokana ja toitlustusjuhina Tartus Wilde Irish Pub, restoranis Atlantis ja Volga, Pärnu Rannarestoranis, Tallinna restoranis Subboteja aga ka mitmes restoranis Islandil, Soomes.
Muudetud: 01.02.2017, 11:33
Vaatamisi: 394
Tagasi
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30