Tagasiside


Lehekülje täiuslikumaks vaatamiseks uuendage browserit (vähemalt IE 9) või valige teine lehitseja!
Nädalapilt
Küsitlus


Sport
Lõkketoidud

Aeg: 2017-04-30T11:00:00+03:0030.04.2017, 11:00 - 30.04.2017 14:00
Kontaktisik:
Telefon: 736 1537
Lingid:
E-post: kristiina@rahvaylikool.ee
Pilet: 48 €

Lõkketoidu valmistamise kursus on oma olemuselt eksperimentaalne arheoloogia, kasutades viikingi perioodi arheoloogiliste leidude põhjal valmistatud küpsetusseadeldisi: kolmjalg, grill, pada ja lõkkepann. Küpsetusseadeldised on tarbekunsti ajalugu ja neid vahendeid on Jelena ja Mart Salumaa uurinud ning kasutud aastast 1999. Toidu valmistamine lahtisel tulel, rehetoas reheahju ees oli meie esivanemate igapäevane tegevus.

Tegevuse käigus

õpitakse lõket süütama
toidu valmistamiseks valima sobilikku puitu
lõkketuld hoidma
toitu valmistama, grillitakse kana- ja sealiha, vorste, suvikõrvitsat, õunu, praetakse erinevaid pannkooke, keedetakse suppi.

Toidu valmistamist juhendab Jelena Salumaa, lõkke tegemist Mart Salumaa

Grupi suurus 5 – 15 inimest.

Kui Teil on soov grupiga kindlal kuupäeval tulla, siis kontakt Kersti Kohtla kersti@rahvaylikool.ee
Muudetud: 05.02.2017, 22:28
Vaatamisi: 676
Tagasi
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31